GeriHamur İşi Tarifleri Sucuklu kaşarlı pide tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sucuklu kaşarlı pide tarifi

Sucuklu kaşarlı pide tarifi

Kaşar ve sucuk kahvaltıların ve tostların ayrılmaz ikilisi. Bu ikiliyi pide hamurunun ortasında bir araya getirince de nefis olduğunu söylemiş miydik peki? Üstelik bu pide hamuru yoğurmak dışında bir maharet de istemiyor. İşte ister kahvaltıda ister akşam yemeğinde yiyebileceğiniz sucuklu kaşarlı pidenin tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 yumurta beyazı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kaşığı şeker
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya

Harcı için:

  • Dilimlenmiş sucuk
  • Rendelenmiş kaşar

Sucuklu kaşarlı pide tarifi Nasıl yapılır?

Hamur için gerekli malzemeleri karıştırıp yoğurduktan sonra 45 dakika dinlendirin.

Hamurunuzu bezelere ayırın ve uzunlamasına açın. İçine kaşar rendesi ve sucukları ekleyin. Kenarlarını birleştirerek kapatın.

Yumurta sarısı sürdükten sonra 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin