Spagetti bolonez tarifi
İtalyan mutfağından leziz mi leziz spagetti bolonez tarifini çok beğeneceksiniz...
Yapımı için malzemeler
- 500 gram spagetti
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş dövülmüş sarımsak
- 2 adet havuç
- Yarım kereviz
- 600 gram dana kıyma
- 300 mililitre et suyu (bulyon da olabilir)
- 1 kutu doğranmış domates
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 100 mililtre kırmızı şarap
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı kekik
- Taze rende kaşar veya parmesan peyniri
Spagetti bolonez tarifi Nasıl yapılır?
Kızdırılmış yağda soğan, sarımsak, havuç ve kerevizi birlikte 5 dakika kadar kavurun. Kıymayı katıp 5 dakika da kuvvetli ateşte kavurmaya devam edin. Dibinin tutmaması için devamlı karıştırın, tuz ve karabiber koyun. Kıyma yeterince kavrulduktan sonra et suyu, domates salçası, küp domatesler, şeker, kekik ve şarap katarak, 10 dakika daha kavurun. Sonra kısık ateşte 20 dakika daha pişirin.
Spagettiyi tuzlu ve yarım kaşık sıvı yağlı suda 13 dakika haşlayın. Süzerek üzerinden 1 bardak soğuk su geçirip, içinde 1 kaşık zeytinyağı bulunan yayvan bir servis tabağına alarak karıştırın.
Üzerine bolonez sosu yayıp, peynir rendesi koyarak servis yapın.