Soyalı tavuk tarifi
Çok severek yediğimiz tavuğu bir de soya sosuyla lezzetlendirerek mutfaklarınız da deneyin...
Yapımı için malzemeler
- 2-3 adet tavuk göğsü
- Yarım çay bardağı soya sosu
- Yarım çay kaşığı toz zencefil
- Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 15-20 adet kürdan
Soyalı tavuk tarifi Nasıl yapılır?
İlk olarak yarım santimetre kalınlığındaki tavuk göğsü ya da tavuk bonfileleri ufak kuşbaşı et formunda doğrayın.
Derin bir kasenin içinde soya sosu, zencefil ve kırmızı biberi karıştırın. Sonra da doğradığınız tavukları hazırladığımız marine sosunun içinde en az 1 saat bekletin.
Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Tavukları soslarıyla beraber tavaya aktarıp, 10-12 dakika kadar kavurun. Bir kürdana iki ya da üç parça et geçirerek ya da bir servis tabağına etleri boşaltıp, ortasına da kürdanları koyarak servise sunun.