GeriEt Yemeği Tarifleri Soya soslu kuzu pirzola tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soya soslu kuzu pirzola tarifi

Soya soslu kuzu pirzola tarifi

Soya sosu ve kuzu etinin oluşturduğu bu muhteşem lezzeti çok seveceksiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 çorba kaşığı soya sosu
  • 6 kalem kuzu pirzola
  • 8 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 adet patates
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • 6 adet domates

Soya soslu kuzu pirzola tarifi Nasıl yapılır?

Soya sosu, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, ince kıyılmış soğan, biber salçası, karabiber, pul biber ve kekiği geniş bir kapta karıştırın. Pirzolaları bu karışıma bulayıp buzdolabında 4-5 saat marine edin.

Patatesleri temizleyip elma dilimi şeklinde doğrayın. Üzerine kalan 4 yemek kaşığı zeytinyağını, karabiber ve pul biberi ekleyin.

Marine ettiğiniz pirzolaları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Yanına patatesleri koyun.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında et yumuşayana dek pişirip servis yapın.