Soğan dolması tarifi: Zeytinyağlı soğan dolması nasıl yapılır, kaç dakikada pişer?
Dolmalar, mutfağımızın baş tacı yemeklerinden. Soğan dolması da yaprak sarması kadar nefis bir tarif. Bol iç harcı ve nefis sosuyla Ramazan sofralarına lezzet katacak. Peki Zeytinyağlı soğan dolması nasıl yapılır, kaç dakikada pişer? İşte soğan dolması tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 8 adet kuru soğan
İç harcı için:
- 300 gram kıyma
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 demet dereotu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 adet kuru soğan
- Pul biber
- Kuru nane
- Karabiber
- Tuz
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
Soğan dolması tarifi: Zeytinyağlı soğan dolması nasıl yapılır, kaç dakikada pişer? Nasıl yapılır?
Kuru soğanları soyun.
Ardından göbek kısmından dışarı doğru yarım kesik atın.
Tencerede suyu kaynatın ve içerisine su ekleyin.
Soğanları da tuzlu suda birkaç dakika haşlayın.
Soğanları süzüp soğumaları için kenara alın.
İç harcı için de kuru soğan, maydanoz ve sarımsağı ince ince doğrayın.
Diğer malzemelerle derin bir kasede karıştırın.
Soğanları katlarını ayırın.
Ortalarına kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve tencereye dizin.
Sosu için zeytinyağı, salça nane ve bir su bardağı sıcak suyu bir kasede karıştırın.
En üste bir tabak yerleştirip kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...