Simit kebabı tarifi
Simit kebabı Gaziantep'in en sevilen, en benzersiz lezzetlerinden biri. Bu lezzetin içindeki sarımsağa borçlu olan simit kebabı, evde kolayca hazırlanıp fırında pişirilebilir. Simit kebabının bir diğer özelliği de şişte şekillendirilmesi ama şişin üzerinde pişirilmemesi. Bu kadar anlatımdan sonra tadına bakmazsanız olmaz, değil mi? Haydi siz de deneyin.
Yapımı için malzemeler
- 750 gram kebaplık kuzu kıyma
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1,5 çay bardağı köftelik bulgur
- 2 çorba kaşığı acı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Karabiber
- Tuz
Servis için:
- Domates ve biber
Simit kebabı tarifi Nasıl yapılır?
Bir kabın içine bulguru alın ve üzerini az geçecek kadar sıcak su koyun.
Bulgur şişene kadar bekleyin.
Şişen bulguru kıymaya ekleyin.
Diğer malzemeleri ekleyip, ara sıra elinizi ıslatarak yoğurmaya devam edin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Yoğurduktan sonra harçtan parçalar kopararak şekil verin ve kebap şişine geçirin.
Şişi, etin içinden çekerek çıkarın ve kebapları yağlı kağıt üzerine dizin.
Domates ve biber dilimlerini sıralayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.