Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Şevketi bostan salatası tarifi
Ege mutfağının otlu lezzetlerini hepimiz çok iyi biliyoruz. Salata ya da meze olarak zevkle tüketilebilen Ege otlarından biri de şevketi bostan. Diken ya da tiken diye de bilinen şevketi bostanla yapabileceğiniz bu kolay ve lezzetli salata sofralarınızda vazgeçilmezlerden biri olacak. İşte nefis şevketi bostan salatası tarifimiz…
Yapımı için malzemeler
- 500 gram şevketi bostan sapı
- 1 adet limon
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3-4 diş sarımsak
- Tuz
Şevketi bostan salatası tarifi Nasıl yapılır?
Bir tencerede bol miktarda su kaynatın ve kaynayan suya tuz ilave edin.
Şevketi bostanın saplarını tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayın.
Bu esnada sarımsakları ezin.
Limonun suyunu tuz, sarımsak ve zeytinyağı ile bir sos hazırlayın.
Şevketi bostanları süzüp sıcakken sos malzemeleriyle bir araya getirin ve karıştırın.
Kapağı kapalı halde 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun…