GeriMutfak Tüyoları Semsek nedir, nasıl yapılır? Urfa semsek pide tarifi ve yapılışı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Semsek nedir, nasıl yapılır? Urfa semsek pide tarifi ve yapılışı

Semsek nedir, nasıl yapılır? Urfa semsek pide tarifi ve yapılışı

Urfa yöresine ait çok sevilen bir hamur işi olan semsek pide, hem göze hem damağa hitap ediyor. Tarifi de oldukça pratik olan semsek nasıl yapılır merak edenlere, işte Urfa usulü semsek pide tarifi ve yapım aşamaları...

Semsek, özel günlerde, bayramlarda misafirlere çayın yanında ikram edilen hamurişi yöresel lezzetlerimizden biridir. Aslında Urfa peyniri ile hazırlanan semsek pide Urfa usulü tarifi ile hemen aşağıda...

Semsek Tarifi Malzemeleri

500 gram kıyma

Yarım demet maydanoz

4 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı isot

1 tutam karabiber

1 tutam kimyon

1 tutam tuz

Hamuru için:

1 tutam tuz

3 su bardağı un

1 yumurta

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Semsek Pide Nasıl Yapılır?

Geniş bir tavaya biraz zeytinyağı ve doğranmış soğanları ilave edin.

Soğanı biraz kavurduktan sonra eti ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.

En son kapağını kapatmadan önce doğradığınız maydanozları ekleyin bir iki karıştırın ve kenarda dinlendirin.

Ardından hamur malzemelerini bir kaba alın ve yoğurmaya başlayın.

Hazırladığınız hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın ve merdane yardımıyla avuç içi büyüklüğünde açın.

Açılan hamurlara iç harcı eşit bir şekilde dağıtın ve hamurun kenarları üst üste gelecek şekilde sıkı kapatıp kenarlarını parmağınızla bastırın.

Kızgın yağda her birini arkalı önlü kızartın.

Kızarttıktan sonra yağını bir kağıt havlu yardımıyla çektirin ve servis edin. Afiyet olsun…

False