GeriEt Yemeği Tarifleri Selekeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Selekeli tarifi

Selekeli tarifi

Selekeli, Ağrı mutfağına ait bir tür et yemeği. Özellikle Doğubayazıt ilçesinde çok sık karışımıza çıkan bu yemek için bir tür sac kavurma diyebiliriz. Genelde ilkbahar aylarında taze kuzu veya oğlak eti ile yapılan selekeli evde de kolayca yapılabilir. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kuzu ya da oğlak eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kase yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak

Selekeli tarifi Nasıl yapılır?

Eti kuşbaşı doğrayın.

Tereyağını bir tavada eritip salçayı bu yağda kavurun.

Etleri ve kavrulmuş salçayı bir sacın üzerine (yoksa geniş bir tavaya) alıp kavurun.

Diğer yanda sarımsağı ezip yoğurda ilave edin.

Tabaklara aldığınız etlerin üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.

Yemeğiniz servise hazır. Afiyet olsun…