GeriTatlı Tarifleri Şekerpare tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şekerpare tarifi

Şekerpare tarifi

Nefis şerbetli tatlı şekerpare Türk mutfağının en klasik ve sevilen lezzetlerinin arasında yer alıyor. Bu tatlıyı evde kolayca yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken aşağıdaki tarifimizin adımlarını eksiksiz izlemek. Ortaya çok şahane bir tatlı çıkacak. Mutlaka denemelisiniz çünkü bu şekerpare tarifi nefis!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • Çeyrek limonun suyu

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

Şekerpare tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle tencereye şekeri ve suyu koyun. 10-15 dakika kaynatın. Ocaktan almadan önce içine limon suyunu ekleyin, 1-2 dakika daha kaynatın vesoğumaya bırakın.

Yumurtaların birinin sarısını üzeri için ayırın. Geri kalanını ve şekeri bir kaba ve iyice çırpın. İçine erimiş tereyağını ve irmiği ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin ve yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin.

Hamurdan ufak parçalar koparın, yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında kızarana dek pişirin.

Fırından çıkardığınız şekerparelerin üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbetini çekmesi için 2 saat bekletin. Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyin.