GeriMakarna Tarifleri Sebzeli ve tavuklu fırın makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sebzeli ve tavuklu fırın makarna tarifi

Sebzeli ve tavuklu fırın makarna tarifi
Beşamel sosun da lezzet kattığı bu tarifi çok beğeneceksiniz.

Beşamel sosun da lezzet kattığı bu tarifi çok beğeneceksiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı bezelye
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet tavuk göğüs
  • 1 bağ ıspanak
  • 2 adet havuç
  • 1 paket fırın makarna
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Beşamel sos için:
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram taze kaşar
  • 1 tutam toz muskat
  • 500 mililitre süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Sebzeli ve tavuklu fırın makarna tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bir tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Yağ kızınca tavukları soteleyin. Tavuklar renk değiştirdikten sonra içine küçük küçük doğranmış havuç ekleyin ve yumuşayıncaya kadar çevirin. İnce ince kıyılmış ıspanağı ilave edip biraz kavurun ve kenara alın. İçine bezelyeleri ekleyin.

Beşamel sos için tereyağını tavada eritin. Üzerine unu ekleyip kavurun. Süt, karabiber, tuz ve muskatı ekleyin ve kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin. Fırın kabınızın içinde haşlanmış makarna, tavuk ve sebzeleri karıştırın. Üzerine beşamel sos dökün.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak şekilde servis yapın.