GeriAtıştırmalık Tarifleri Sebzeli ve beyaz peynirli sandviç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sebzeli ve beyaz peynirli sandviç tarifi

Sebzeli ve beyaz peynirli sandviç tarifi

Nefis iki dilim ekmek arasına sığdırılmış onlarca lezzetin ifadesi olan sandviçler, damak çatlatan zenginlikteki bir iç malzemeyle öğünün başkahramanı haline gelirler.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 12 dilim keçi peyniri
  • 2 orta boy patlıcan
  • 2 orta boy kabak
  • 2 domates
  • 6 marul yaprağı
  • 1 diş sarımsak
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Yuvarlak ekmekler için:

  • 50 gram ekşi maya
  • 100 mililitre ılık su
  • 100 mililitre ılık süt
  • 25 gram süzme yoğurt
  • 20 mililitre zeytinyağı
  • 350 gram tam buğday unu
  • 200 gram un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı

Sebzeli ve beyaz peynirli sandviç tarifi Nasıl yapılır?

Sandviç ekmekleri için, ekşi maya, 50 mililitre ılık su ve 100 gram unu hamur yoğurma kabında karıştırın. Üzerini bir bez ile örtüp oda ısısında 5 saat bekletin. 50 mililitre su, 100 mililitre süt, süzme yoğurt, zeytinyağı, tam buğday unu, kalan un ve tuzu ekleyip 20 dakika yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle kapatıp mayalanması için sıcak bir yerde 3 saat bekletin.

Hamuru küçük portakal büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarlayın ve hafifçe yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerlerini bir bezle kapatıp 30 dakika bekletin.

Fırını 180 derecede ısıtın. Hamurların üzerine çok az su ekleyip çırptığınız yumurta sarısını sürün. Sıcak fırında 20-25 dakika pişirin. Izgara telinin üzerine alıp soğutun.

Sandviç malzemeleri için, kabakları ve patlıcanları temizleyip incecik dilimleyin. Sarımsağın kabuğunu soyup bir tutam tuz ilavesiyle havanda ezin. Zeytinyağını ekleyip karıştırın. Bu karışımı sebzelerin üzerine sürün. Karabiber serpin. Sebzeleri fırında hafif çıtır olana kadar kızartın. Domateslerin de üzerine zeytinyağı sürüp fırında yumuşayana kadar pişirin.

Ilınan sandviç ekmeklerini enine ikiye kesin. Alt parçanın üzerine sırasıyla domates, kabak, peynir, patlıcan ve marul yaprakları ve diğer ekmek parçalarını dizin. Servis yapın.