GeriÇorba Tarifleri Sebzeli kış çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sebzeli kış çorbası tarifi

Sebzeli kış çorbası tarifi

Kereviz, pırasa, brokoli, ıspanak, havuç tam kış sebzeleri. Mevsimine uygun beslenmek isteyenler bunlardan lezzetli bir sebze çorbası yapabilirsiniz. Düşük kalorili, su içeriği yüksek ve lif oranı oldukça fazla bir sebze olan “kereviz” içerdiği C vitamini,  A vitamini ve fitokimyasallar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu daha dirençli hale getirir. Pırasa, güçlü bir antioksidan olan “polifenol” içerir. Bu antioksidanlar vücudumuzda bulunan ve çeşitli kronik hastalıklara zemin hazırlayan serbest radikallere karşı koruma sağlar. Brokoli içerdiği sulforan maddesi sayesinde antioksidan aktivite göstererek bağışıklığı destekler. C vitamin ve E vitamini bir arada içerdiği için bağışıklık sisteminin etkin savaşçılarından biri. Yarım bardak pişmiş ıspanak 21 kaloridir, 1 gramdan az yağ içerir. Diyetle alınan potasyumun en iyi kaynaklarındandır. İçerisinde ayrıca C vitamini lif ve karotenoidler vardır. Havuç, A vitaminince zengin bir besindir. Yapılan bilimsel çalışmalar; A vitamini eksikliğinin bağışıklık sisteminde bozulmalara yol açtığını, bunun da enfeksiyon hastalıklarının ilerlemesini hızlandırdığını ortaya koyuyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz sizin için nefis bir sebzeli kış çorbası hazırladı...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet pırasa
  • 1 küçük boy kereviz
  • 1 parça kereviz sapı
  • 1 demet küçük boy brokoli
  • 6-7 kök ıspanak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1,5 litre su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Arzu ederseniz nane ve kırmızı biber

Sebzeli kış çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Sebzeleri yıkayıp soyun.

Küçük küçük doğradıktan sonra tüm malzemeleri tencereye koyun.

Üzerine suyu ilave edin.

Orta ateşte bütün sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

İçerisine zeytinyağı ekledikten sonra süzgeçten ya da blender'dan geçirin en son tuz ve karabiber ekleyin.

Üzerine nane veya kırmızı biber ilave ederek servise hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun...