Samsı tarifi
Muğla'nın geleneksel lezzetlerinden samsı, şerbetli bir hamur tatlısı. İçindeki badem ve ceviz, samsıyı sevilen tatlılardan biri haline getiriyor. Hazırlanan hamurun içine harcı yerleştirilip kızartılıyor. Ardından da şerbeti eklenip servis ediliyor. Biraz ilginç ama bir o kadar da lezzetli samsıyı siz de denemek isterseniz, tarifi hemen aşağıda. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
Hamuru için:
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Su
İç harcı için:
- 1 su bardağı dövülmüş badem
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı toz şeker
Kızartmak için:
- 3 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
- 1300 gram toz şeker
- 1 litre su
Samsı tarifi Nasıl yapılır?
Un, su ve yumurtayı orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurunuz istenilen kıvama gelince 15-20 dakika dinlendirin.
Daha sonra bezelere ayırın ve her bir bezeyi nişasta ile açın.
Açtığınız her yufkanın üzerine iç malzemeden eşit şekilde ekleyip oklavaya sarın ve büzerek oklavadan çıkarın.
Ardından dilim halinde kesip yağda kızartın.
Diğer bir yandan da şerbetini kaynatın ve soğumaya bırakın.
Şerbet soğuyunca sıcak samsının üzerine dökün.
Afiyet olsun...