GeriBörek Tarifleri Samosa tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Samosa tarifi

Samosa tarifi

Samosa, farklı lezzetler denemek isteyenler için oldukça güzel bir alternatif. Çıtır çıtır kıvamı ve nefis iç harcıyla sofranıza lezzet katacak. Hindistan'ın sevilen sokak sokak lezzetlerinden biri olan samosa içerisindeki farklı baharatlarla da favorilerinizden biri olacak. Peki samosa nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler? İşte samosa tarifi...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 500 gram un
  • 1 yemek kaşığı hardal tohumu
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kimyon tohumu
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı toz kişniş
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 3 adet patates
  • Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
  • 3 dal taze kişniş

Samosa tarifi Nasıl yapılır?

Un, hardal tohumu ve tuzu karıştırın.

Suyu da ilave edip elinizle yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.

Bezelyeleri ve patatesleri ayrı olarak haşlayın.

Patatesleri soyduktan sonra püre haline getirin.

Sıvı yağı tavada kızdırıp içine baharatları ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

Patates püresi, ince doğranmış kişniş ve tuzu ilave edip karıştırın.

Son olarak bezelyeleri de ekleyin ve yeniden karıştırın.

Hamuru ince yufka halinde açıp 3 parmak kalınlığında şeritler kesin.

Şeritlerin bir ucuna bezelyeli püreden koyup muska şeklinde sarın.

Kızartmalık yağı iyice kızdırıp börekleri yağda kızartın ve kağıt havlunun üzerine çıkarın.

Kuru naneyi yoğurtla karıştırıp samosanın yanında servis edin.

Afiyet olsun…