Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Şambali tarifi
Şam tatlısı ya da şambaba olarak da bilinen Şambali tatlısı, Batı Anadolu’nun en sevilen, en popüler tatlılarının başında geliyor. Özellikle İzmir’de çok meşhur olan ve tatlıcılarda en çok satılanlardan biri olan Şambali tatlısını evde yapmak isteyenler için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
Şerbeti için:
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Süslemek için:
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 200 gram fındık
Şambali tarifi Nasıl yapılır?
Yumurta ve toz şekeri çırpın.
Yoğurt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, kek kıvamında iyice karıştırın.
Yağlanmış fırın tepsisine döküp 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Diğer tarafta şerbetini hazırlayın.
Hamur da şerbet de ılıkken üzerine gezdirin.
Soğuyunca dilimleyip üzerini krem şanti ve fındıkla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun...