GeriRamazan Tarifleri Şam tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şam tatlısı tarifi

Şam tatlısı tarifi

Şambali veya Şam tatlısı, Türk mutfağından irmikli bir tatlıdır. Yoğurt, irmik, un ana malzemeleridir. Şam tatlısı başta İzmir olmak üzere Batı Anadolu'ya özgü bir tatlıdır. İzmir Şambalisi adıyla coğrafi işaret almıştır. Ramazan aylarında özellikle yapılmaktadır. İşte, Şam tatlısı nasıl yapılır merak edenlere, püf noktaları ile Şam tatlısı tarifi ve malzemeleri...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 3,5 su bardağı su
  • 4,5 su bardağı şeker
  • Limon suyu

Şam tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Yoğurt ve şekeri geniş bir kaba alın ve güzelce karıştırın. Ardından diğer malzemeleri ekleyin.

Hamurunuzun kıvamı biraz katı olacak. Daha sonra hamurunuzu yağlanmış bir tepsiye alın ve üzerini düzeltin.

Tatlınızın fırında her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin.

Diğer taraftan da tatlınızın şerbeti için su ve şekeri tencerede kaynatın. Şerbetiniz kaynayınca limon suyunu da ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın ve ılınması için bekletin.

Tatlınızı da fırından çıkardıktan sonra ılınmasını sağlayın.

Son olarak ılık tatlınızın üzerine ılık şerbeti gezdirin.

Dilerseniz üzerine fıstık ya da tarçın ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...