Salçalı gnocchetti tarifi
Henüz patatesli mantı yemeyenler için enfes bir tarif: niyoketti!
Yapımı için malzemeler
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı patates nişastası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı domates püresi
- 1 su bardağı doğranmış mantar
- 8 adet kıyılmış yeşil zeytin
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı reyhan
- Karabiber
- Tuz
Salçalı gnocchetti tarifi Nasıl yapılır?
Patatesi haşlayıp rendeleyin. Yumurta, tuz ve un koyup yumuşak bir hamur elde edin. Patatesli hamuru elinizle yuvarlayarak parmak kalınlığında şerit yapın, küçük küçük kesin. Kaynayan tuzlu suya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. 7 dakika haşlayıp süzün.
Sosu için mantarları, suyunu bırakıp çekene kadar tavada kavurun. Domates püresi, karabiber, tuz ve reyhan ilave edip 2 bardak sıcak su koyun. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Zeytinleri gnocchetti'yle birlikte sosa karıştırın.
Makarna sosla karışınca ocağın altını kapatın. Parmesan peyniriyle süsleyip servis yapın.