GeriHamur İşi Tarifleri Saçaklı mantı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Saçaklı mantı tarifi

Saçaklı mantı tarifi

Saçaklı mantı Balıkesir mutfağının en ünlü yemeklerinden biri. Aslında bir çeşit tavuklu makarna da diyebiliriz bu yemek için. Hamurlar kurdele gibi ince şeritler halinde kesilip fırınlanıyor, ardından da tavuk suyu ve tavuk etiyle lezzetlendiriliyor. Bu kolay ve lezzetli yemeği siz de mutlaka denemelisiniz. İşte çok beğeneceğiniz saçaklı mantı tarifimiz…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet tavuk
  • Tuz

Saçaklı mantı tarifi Nasıl yapılır?

Tavuğu bol suda haşlayın.

Suyunu ve etini ayırıp etleri ince ince didikleyin.

Un ve yumurtayı güzelce yoğurarak makarna hamuru kıvamında bir hamur elde edin.

Hamuru ince yufkalar halinde açıp ince uzun şeritler halinde kesin.

Kestiğiniz hamurları yağladığınız fırın tepsisinde kızartın.

Tavuk suyunu kızaran hamurların üzerine döküp çekmesini bekleyin.

Saçaklar tavuk suyunu çekince üzerine didiklediğiniz tavuk etlerini dağıtın.

Sıcak servis yapın, afiyet olsun…

Dilerseniz üzerine biberli yağ veya yoğurt gezdirebilirsiniz. Saçaklarınızı kurutulmuş halde saklayıp acil durumlarda hızlı bir yemek olarak değerlendirebilirsiniz.