GeriÇorba Tarifleri Romen çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Romen çorbası tarifi

Romen çorbası tarifi

Adından da anlaşılabileceği gibi Romanya mutfağına ait bir çorba Romen çorbası. İçinde süt ürünleri, un, et ve sebzeler bulunan Romen çorbası, adeta tek başına bütün besin gruplarını bir arada bulabileceğiniz bir yemek gibi. Siz de mutfağınızda farklı lezzetler arıyorsanız Romen çorbasına bir şans verin, pişman olmayacaksınız.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 200 mililitre krema
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet havuç
  • 8-10 adet kornişon turşu
  • 1,5 litre sıcak su

Köftesi için:

  • 150 gram kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Romen çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Çorbanın köftelerini yapmakla başlayın.

Kıymayı baharatlarla güzelce yoğurup fındıktan biraz büyük köfteler yapın.

Bu köfteleri 170 dereceye ayarladığınız fırında 15 dakika kadar pişirin.

Bu esnada çorbanın terbiyesini hazırlayın.

Bunun için tereyağını geniş bir tencerede eritin.

Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.

Yoğurt ve kremayı başka bir kapta çırpın. Kıvamı çok koyuysa biraz su ekleyin.

Un kavrulunca tencereye 1 litre su ilave edin.

Su kaynayınca çırptığınız kremalı yoğurdu ılıştırarak tencereye ilave edin ve bir taşım daha kaynatın.

Havuç ve kornişonları küp küp doğrayın.

Köftelerle birlikte kaynayan çorbaya atın.

Hepsini biraz daha pişirip servis edin.