Revani tatlısı tarifi: Evde kolay revani nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Revani tatlısı Osmanlı Saray mutfağından günümüze kadar gelen, şerbetli tatlıların en sevilenlerindendir. Özellikle kolay revani yapımı misafirlere en hızlısından lezzetli bir tatlı sunabilmek için akla ilk gelenlerdendir. MasterChef programıyla yeniden gündeme gelen revani tarifi ve malzemeleri haberimizde…
Osmanlıdan günümüze kadar ulaşmış, bayramların ve özel günlerin sevilen tatlısı revani nasıl yapılır özellikle MasterChef izleyenleri tarafından araştırılıyor. Malzemeleri ve yapım aşamalarıyla evde kolay revani tarifi hemen aşağıda...
Revani tatlısı malzemeleri
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limonun suyu
Revani nasıl yapılır?
İlk olarak tatlınızın şerbetini hazırlayın. Su ve şekeri tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Tatlınızın keki için şeker ve yumurtayı bir kasede çırpın. Ardından yağ, yoğurt ve irmiği de karıştırın.
En son vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Kek hamurunuzu yağlanmış fırın tepsisine alın.
Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında güzelce pişirin. Fırından çıkarınca dilimleyin ve şerbetini üzerine gezdirin.
Afiyet olsun...