Ramen tarifi
Asya mutfağının en sevilen yemeklerinin başında geliyor ramen. Soya sosu ve zencefille tatlandırılan makarnalı çorba ramen’in lezzeti ve besin değeri et ve yumurtayla da katlanıyor. Bulabilirseniz özel ramen makarnasıyla, bulamazsanız normal bir noodle ya da spagetti makarnayla yapabileceğiniz ramen’i kendi zevkinize göre farklılaştırabileceğinizi de belirtelim.
Yapımı için malzemeler
- 400 gram tavuk
- 1 paket ramen
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 2 adet yumurta
- 4-5 dal taze soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı susam yağı
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 4-5 dal taze soğan (yeşil kısımları kullanılacak)
- 100 gram soya filizi
Ramen tarifi Nasıl yapılır?
Tavukları, sarımsak, zencefil, yeşil soğan ve tuzla birlikte 2 su bardağı suyun içinde 30 dakika kadar haşlayın.
Tavukları sudan alıp didikleyin ya da küp küp doğrayın.
Tavukların suyunu da süzüp başka bir tencereye alın.
İçine soya sosu ve susam yağını ekleyin. 15 dakika bu şekilde kaynatın.
Bir başka tencerede 2 su bardağı suyu kaynatıp içine ramen’leri ve kabartma tozunu ekleyin. Ramen’ler yumuşayana kadar pişirin.
Ramen’leri süzüp kaseye alın. Kaynattığınız soya soslu sudan makarnalara ekleyin.
Üzerine haşlanmış yumurta, taze soğan ve haşlanmış tavuk parçaları koyun.
Soya filiziyle süsleyip servis edin.