GeriTavuk Yemeği Tarifleri Püreli tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Püreli tavuk tarifi

Püreli tavuk tarifi

Patates püresinin et ile olan lezzeti damağınızda enfes bir tat bırakacak.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet tavuk butu
  • 4 adet kuru orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
Patates püresi için:
  • 6 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Püreli tavuk tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri soyup, haşlayın. Haşlanmış patatesleri çatalla ezip tereyağı ekleyip, tuz ve kıyılmış maydanoz ilave edin.

Tavuk butlarını yıkayın. Tavaya tereyağı koyup, tavuğu iki taraflı kızartın ve bir kenara alın. Aynı yağda halka şeklinde doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. Hardal, karabiber, tuz, un ve kızarttığınız tavuklarla birlikte 2 bardak su ekleyip, 15 dakika pişirin.

Büyük bir servis tabağına hazırladığınız patates püresini koyun. Pürenin üstüne de soslu tavuğu yerleştirip, servis yapın.