GeriKurabiye Tarifleri Pötibör bisküvi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pötibör bisküvi tarifi

Pötibör bisküvi tarifi

Bisküvi denince akla ilk gelen her zaman pötibör bisküviler olur. Aslına bakılırsa pötibör Fransızca küçük anlamına gelen petit kelimesi ile tereyağı anlamına gelen beurre kelimelerinin birleşiminden oluşan petit-beurre kelimesinin Türkçe okunuşudur. Çayın kahvenin yanında gayet keyifle yenen bu bisküvileri başka tatlıların yapımında da kullanabilirsiniz. İşte enfes ev yapımı pötibör bisküvi tarifi…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

Pötibör bisküvi tarifi Nasıl yapılır?

Un haricindeki malzemeleri yoğurma kabına alıp krema kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.

Karışıma unu azar azar ilave ederek bisküvi hamurunu yoğurun.

Hamuru düz bir zeminde açıp inceltin.

Bisküvi kalıbıyla kestiğiniz hamuru yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

Bisküvilerin üzerini bir çatal yardımıyla delin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.

Üzeri pembeleşene kadar pişirdiğiniz bisküvileri fırından alıp soğumasını bekledikten sonra servis yapın.