GeriTavuk Yemeği Tarifleri Portakallı tavuk pirzola tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Portakallı tavuk pirzola tarifi

Portakallı tavuk pirzola tarifi

Tavuk yemeklerinin her çeşidini sevenlerdenseniz, alternatif lezzetli bir yemek olmaya aday portakallı tavuk pirzola tarifi için mutlaka menünüzde yer açmanızı tavsiye ederiz. Çıtır çıtır tavuğu ve aromasıyla damaklarda leziz bir tat bırakan portakallı tavuk pirzola tarifi, malzemeleri hemen aşağıda...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 12 adet tavuk pirzola
  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 5 adet portakal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • Yarım demet taze soğan

Portakallı tavuk pirzola tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle ince kıyılmış taze soğan ve portakal kabuğu rendesini bir kapta birleştirin.

Mısır ununu başka bir kaba, yumurtaları üçüncü bir kaba koyun.

Tavuk butlarını diğer tarafını kesmemeye dikkat ederek yatay olarak kesin.

Tavukları portakal suyunda suyunu çekene kadar pişirin.

Pişen pirzolaları tuz ve bal ile tatlandırın, önce yumurta ve ardından mısır unu ile kaplayın.

Orta ila orta-yüksek ısıda çok büyük tavada kızartma yağını ısıtın.

Yağ kızınca, tava boyutuna göre 1 veya 2 adet pirzolayı teker teker ilave edin.

Kızarmış tavuk pirzolaları servis tabaklarına alın ve servis yapmadan önce üzerine portakal ve kıyılmış taze soğan serpiştirin.

Afiyet olsun...