GeriTavuk Yemeği Tarifleri Portakallı hindi dilimi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Portakallı hindi dilimi tarifi

Portakallı hindi dilimi tarifi

Tadı damağınızda kalacak farklı bir tarif.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet hindi göğüs eti
  • 2 adet portakal
  • 20 adet Brüksel lahanası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet portakal suyu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Portakallı hindi dilimi tarifi Nasıl yapılır?

Hindiyi yıkayın. Üstüne 2 bardak su ve tuz koyup 20 dakika kaynatın ve kenara alın.

Yoğurt, ketçap, karabiber ve tuzu karıştırın. Fırına dayanıklı tepsiye hindiyi koyun, üstüne hazırladığınız karışımı sürün. Kalan karışıma portakal suyu karıştırıp hindi tepsisine dökün. 175 derecelik fırında 75 dakika pişirin. Fırın kapağını arada bir açıp suyuyla hindiyi ıslatın. Hindi pişmeye yakın tereyağı ilave edip 15 dakika daha pişirin ve fırından çıkarın.

Hindi soğuduktan sonra dilimleyin. Kaynayan tuzlu suya 1 çay kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı tuz atıp Brüksel lahanalarını 10 dakika kaynatın.

Portakal dilimleri, haşlanmış sebze ve püreyle birlikte servis yapın.