GeriTatlı Tarifleri Portakal dilimi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Portakal dilimi tarifi

Portakal dilimi tarifi
Kış aylarının vazgeçilmezi olacak mükemmel bir tatlı...

Kış aylarının vazgeçilmezi olacak mükemmel bir tatlı...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • Bir çimdik tuz
  • 3-4 yemek kaşığı file badem
Sosu için:
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 adet portakalın suyu
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı karbonat

Portakal dilimi tarifi Nasıl yapılır?

Hamuru için un, pudra şekeri ve tuzu bir kaba alarak karıştırın Tavada tereyağını eritin ve erittiğiniz tereyağını karışımın üzerine ekleyin. Ekmek kırıntısı boyutuna gelene kadar karıştırın.

Hamur biraz toparlandıktan sonra düz bir kabın altına yağlı kağıt koyarak bu kaba alın ve kaba yayın. 170 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

Ayrı bir kapta portakalın kabuklarını rendeleyip üzerine şeker ekleyerek karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta, un ve karbonatı karıştırın.

Yine ayrı bir kapta portakalın suyunu sıkın. Bu üç karışımı birleştirin, şeker eriyinceye kadar kaşıkla karıştırın. Pişen hamurun üzerine bu karışımı ekleyin.

Üzerine file badem serpin 170 derecelik fırına vererek pişirin.