GeriAtıştırmalık Tarifleri Poha tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Poha tarifi

Poha tarifi

Poha, Hindistan mutfağında genellikle atıştırmalık ya da kahvaltılık olarak tüketilen bir yemek. Ezilmiş pirinçten yapılan bu soğanlı ve baharatlı lezzet, son dönemde en çok merak edilen ve tarifi internette en sık arananlar arasında yer alıyor. Siz de poha'nın tarifini merak ediyorsanız, sizin için Türk damak tadına uygun bir poha tarifi hazırladık. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı poha pirinci
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı hardal tohumu
  • 5-6 yaprak köri
  • 2 adet acı yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 avuç tuzsuz yer fıstığı
  • 1 tutam zerdeçal
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Kişniş

Poha tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları yemeklik, patatesleri ise küp küp doğrayın.

Biberleri boyuna dilimleyin.

Poha pirincini bir süzgecin içine aktarıp 2 dakika kadar akan suyun altında yıkayın.

Suyunun süzülmesi için kenara alın.

Tavayı ısıtıp hardal tohumlarını, köri yapraklarını ve biberleri tavada hafifçe kavurun.

Soğanı ekleyip renkleri şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin.

Kabuklarını soyduğunuz fıstıkları ve patatesleri de tavaya ilave edip 2-3 dakika karıştırarak pişirin.

Pirinçlerin suyunu iyice süzüp diğer malzemelere ekleyin.

Toz zerdeçalı da ekleyip hepsini iyice karıştırın.

Bir dakika daha kavurduğunuz malzemelerin altını kapatıp limon suyunu ilave edin.

Hepsini iyice karıştırıp ince kıyılmış kişnişle süsleyerek servis edin.