Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Pırasa külü tarifi
Pırasa külü et yemeklerinin yanına çok yakışan bir garnitür. Adı üzerinde pırasanın hafifçe yakılarak ufalanmasıyla elde ediliyor. Peki pırasa külü nasıl yapılır? Sizin için malzemelerini ve tarifini araştırdık. İşte "Pırasa külü nasıl yapılır?" sorusunun cevabı... Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 2 dal pırasa
- Zeytinyağı
- Nar ekşisi
- Tuz
Pırasa külü tarifi Nasıl yapılır?
Pırasaların beyaz kısımlarını kesip yeşil parçalarını kenara alın.
Beyaz parçaların en dış katmanlarını kesip elinizle açarak tepsiye yerleştirin.
Üzerine zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz ilave ettiğiniz pırasaları kızarıp kuruyana kadar fırınlayın.
Ardından fırından çıkarıp ufalayın ve et yemeklerinin yanında servis edin. Afiyet olsun…