Pilaki tarifi
Tok tutmasıyla zayıflamaya yardımcı olan lezzetli bir tarif...
Yapımı için malzemeler
- 2 bardak iri kuru fasulye
- 3 adet kuru soğan
- 1 bardak zeytinyağı
- 6 adet sarımsak
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 8 adet kesme şeker
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 bağ maydanoz sapı
- 2 adet kereviz yaprağı
- 2 adet defne yaprağı
- Kekik
- Tuz
Pilaki tarifi Nasıl yapılır?
Akşamdan ıslattığınız fasulyeleri 20 dakika haşlayıp, kenarda bekletin. Soğanları zeytinyağında pembeleştirin. Sarımsağı ilave edin. Salçasını, tuzunu, şekerini ve kekiğini ekleyin. Havucu soyup, doğrayın ve içine katın. Patatesi bütün olarak atın. Maydanoz sapı, kereviz yaprağı ve defne yaprağını da ekleyin. Fasulyeleri içine atın. Üzerini kaplayacak kadar su ekleyin. Piştikten sonra patates, maydanoz sapı, kereviz yaprağı ve defne yaprağını içinden alın.