GeriEt Yemeği Tarifleri Pideli köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pideli köfte tarifi

Pideli köfte tarifi

Bursa’da İskender kebabın doğduğu yer olan Tarihi Kayhan Çarşısı’nda ortaya çıkmış bir lezzet daha vardır: Pideli köfte. Tırnaklı pidelerin üzerine yerleştirilmiş minik köfteler, yoğurtlu sos, tereyağı, közlenmiş sebzeler derken, pideli köfte karşı konulmaz bir yemektir. Sizin için pideli köftenin tarifini ve malzemelerini aşağıda anlattık. Çok beğeneceğinize eminiz…

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 3 adet tırnaklı pide
  • 250 gram tereyağı
  • 250 gram yoğurt
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Domates salçası

Pideli köfte tarifi Nasıl yapılır?

Kıyma ve ekmeği mutfak robotunda iyice çekip buzdolabında bir gün dinlendirin.

Ertesi gün karabiber ve kimyon ilave ettiğiniz kıymayı iyice yoğurup köfte harcını hazırlayın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassı köfteler yapın.

Köftelerinizi ızgarada kızartın.

Pidelerinizi de ızgaraya köftelerin yanına koyup çıtır çıtır olmalarını sağlayın.

Kızaran pideleri küp küp doğrayıp tabağın altına yerleştirin.

Köfteleri ızgaradan alıp pidelerin üzerine yerleştirin.

Tabakların kenarına yoğurt koyun.

Salçayı suyla açıp hafifçe kaynatarak sos kıvamına getirin ve köftelerin üzerine gezdirin.

Son olarak kızdırdığınız tereyağını da köftelerin üzerine gezdirip servis edin. Afiyet olsun…