GeriAtıştırmalık Tarifleri Peynir tuile tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peynir tuile tarifi

Peynir tuile tarifi

Yemekleri lezzetli yapmak kadar sunumu güzel yapmak da önemlidir. Güzel sunum lezzetli olan yemeğinize daha da lezzet katacak ve mideyle birlikte gözlere de bayram ettirecek. Güzel sunum için farklı malzemelerle yapacağınız tuile harika bir fikir. Sık sık peynirle yapılan tuile, sadece un kullanılarak bile yapılabilir. Peki peynirli tuile nasıl yapılır? Cevabı aşağıda…

  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 100 gram parmesan peyniri (Kaşar, gravyer vb.)
  • Taze kekik
  • Biberiye
  • Karabiber

Peynir tuile tarifi Nasıl yapılır?

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Parmesanı rendeleyin.

İçine ince doğranmış taze yeşillikleri ve karabiberi ekleyip harmanlayın.

Fırın tepsisinin tabanına pişirme kağıdı serin.

Hazırladığınız peynirli karışımdan 1 yemek kaşığı kadarını alıp tepsiye kağıdın üzerine ince bir tabaka halinde yerleştirin.

Fırına verip 3 dakika kadar pişirerek erimesini sağlayın.

Fırından çıkarıp soğumasını ve sertleşmesini bekleyin.

Çıtırlaştığında yemeklerinizle birlikte servis edebilirsiniz.