GeriHamur İşi Tarifleri Perişka tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Perişka tarifi

Perişka tarifi

Perişka, özellikle Ilgaz ve çevresinde çok sık yapılan ve zevkle tüketilen bir hamur işi. Hingel ya da Tatar böreği olarak da adlandırılan perişkanın yapılışı çok kolay ama lezzeti bu kadar kolay bir yemek için gerçekten nefis. Yoğurtlu ve tereyağlı sosuyla herkesin çok beğeneceği perişka tarifini tüm detaylarıyla içeriğimizde bulabilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 6 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • Tuz
  • Aldığı kadar su

Sosu için:

  • 2-3 diş sarımsak
  • Yoğurt
  • Tereyağı

Perişka tarifi Nasıl yapılır?

Unu eleyerek yoğurma kabına alın ve ortasını çukur yapın.

Çukura yumurtaları kırın ve tuzu ekleyin.

Unu kenarlardan ortaya doğru alarak hamuru yoğurmaya başlayın.

Gerekirse içine bir miktar ılık su ilave edebilirsiniz.

Hamuru dört eşit parçaya ayırıp mantı hamuru kalınlığında açın.

Kare ya da üçgen şeklinde kestiğiniz hamurları bir kağıdın ya da sofra bezinin üzerine sererek 2-3 saat kurutun.

Kuruyan hamurları tuzlu suda makarna haşlar gibi haşlayın.

Bu esnada sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın.

Haşladığınız hamurları sürüp bir fırın tepsisine alın.

Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.

Son olarak kızdırdığınız tereyağını da yoğurdun üzerine gezdirin.

Soğumadan servis edin.