Penne puttanesca tarifi
Nefis sosuyla damaklarınızda enfes bir tat bırakacak bu tarif kesinlikle hoşunuza gidecektir!
Yapımı için malzemeler
- 10 adet kurutulmuş domates
- Yarım kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 150 mililitre domates püresi
- 1 yemek kaşığı dilimlenmiş zeytin
- 1 yemek kaşığı kapari
- 1 yemek kaşığı su
- 1 adet ançüez
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı toz parmesan
- 2 dal taze kekik
- 640 gram penne makarna (haşlanmış)
- Tuz
- Karabiber
Penne puttanesca tarifi Nasıl yapılır?
Kurutulmuş domatesleri ince ince doğrayın. Soğan ve sarımsağı soyun. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsak, kapari ve ançüezi küçük küçük kıyın.
Tencereye zeytinyağını koyup çalıştırın. 2 dakika sonra soğan ve sarımsağı ilave edin ve 2 dakika pişirin. Makarna hariç tüm malzemeyi ekleyin ve hepsini 5 dakika daha pişirin.
Haşlanmış makarnayı 1 yemek kaşığı parmesan peyniri ile karıştırın. 5 dakika pişirin.
Makarnayı servis tabaklarına alın. Kalan parmesan peynirini üstüne serpip servis yapın.