GeriMakarna Tarifleri Penne puttanesca tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Penne puttanesca tarifi

Penne puttanesca tarifi

Nefis sosuyla damaklarınızda enfes bir tat bırakacak bu tarif kesinlikle hoşunuza gidecektir!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 10 adet kurutulmuş domates
  • Yarım kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 150 mililitre domates püresi
  • 1 yemek kaşığı dilimlenmiş zeytin
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 adet ançüez
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı toz parmesan
  • 2 dal taze kekik
  • 640 gram penne makarna (haşlanmış)
  • Tuz
  • Karabiber

Penne puttanesca tarifi Nasıl yapılır?

Kurutulmuş domatesleri ince ince doğrayın. Soğan ve sarımsağı soyun. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsak, kapari ve ançüezi küçük küçük kıyın.

Tencereye zeytinyağını koyup çalıştırın. 2 dakika sonra soğan ve sarımsağı ilave edin ve 2 dakika pişirin. Makarna hariç tüm malzemeyi ekleyin ve hepsini 5 dakika daha pişirin.

Haşlanmış makarnayı 1 yemek kaşığı parmesan peyniri ile karıştırın. 5 dakika pişirin.

Makarnayı servis tabaklarına alın. Kalan parmesan peynirini üstüne serpip servis yapın.