GeriMakarna Tarifleri Penne arrabbiata tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Penne arrabbiata tarifi

Penne arrabbiata tarifi

Oldukça lezzetli ve pratik bir makarna tarifi arıyorsanız parmesan peynirli penne arrabbiata sizin için çok uygun. Adının böyle havalı olduğuna bakmayın, içindeki malzemeler çok basit ve her evde bulunabilecek cinsten. Bu basitliğine karşın yemesi o kadar keyif veriyor ki bu tarif kısa süre içinde favori makarna tarifiniz olabilir Mutlaka deneyin.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram penne makarna
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Çeyrek çay kaşığı pul biber
  • 800 gram olgun domates
  • 2 yemek kaşığı siyah zeytin
  • Yarım bardak rendelenmiş parmesan
  • Çeyrek bardak maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Penne arrabbiata tarifi Nasıl yapılır?

Makarnayı haşlayın.

Yağı tavada kızdırın. Sarımsağı ve pul biberi ekleyin, sarımsak altın rengini alana dek kavurun.

Domatesleri ekleyin ve iyice karıştırarak ezin.

Kısık ateşte suyunu biraz çekene kadar kaynatın en son içine zeytinleri ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun.

Makarna haşlanınca süzüp tencereye geri alın.

Sosu ekleyin ve ateşi yükselterek cızırdayıncaya kadar pişirin.

Ateşten alın, peynir ve maydanozu ilave edip iyice karıştırın.

Tuz ve biber ekleyip hemen servis yapın. 

Parmesan yerine rendelenmiş kaşar da kullanabilirsiniz.