GeriTavuk Yemeği Tarifleri Pencap usulü tavuk tandoori tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pencap usulü tavuk tandoori tarifi

Pencap usulü tavuk tandoori tarifi

Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bu yemeği sizde çok seveceksiniz.

  • Izgarada
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 10-15 adet tavuk baget veya tavuk kanat
Sosu için:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı toz safran
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı kurkuma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Pencap usulü tavuk tandoori tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir karıştırma kabının içine içine tüm sos malzemelerini koyarak iyice karıştırın. Daha sonra tavuk butlarını tek tek hazırladığınız bu sosa batırın ve en az 2-3 saat ya da 1 gece bu sos içinde bekletin. Bu tavuk yemeği için özellikle kömür ızgarası kullanırsanız çok daha lezzetli olur.

Sosta beklettiğiniz tavuk butlarını alın ve şişlere takıp, kömür ızgarası üzerinde çevire çevire kızartarak pişirin. Sıcak olarak servise sunun.