GeriKek Tarifleri Pekmezli kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pekmezli kek tarifi

Pekmezli kek tarifi

Günümüzde birçok kişi bir yandan rafine şeker tüketimini azaltmaya çalışırken bir yandan da nefis tatlılardan vazgeçmek istemiyor. Böyle durumlarda devreye doğal şeker kaynakları giriyor. Pekmez de bunlardan bir tanesi. Siz de böyle bir tatlı tarifi arıyorsanız çay ya da kahveyle çok iyi giden pekmezli kek tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağından biraz fazla pekmez
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4-5 damla limon suyu

Pekmezli kek tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtalarla pekmezi iyice çırpın.

İçine sıvı yağı ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin.

Tarçın ve kakaoyu da ekleyip karıştırın.

Son olarak cevizleri ilave edip karıştırın. Kek hamurunuz hazır.

Kek kalıbınızı yağlayıp unladıktan sonra kek hamurunu kalıba dökün.

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra kalıbı fırına verin.

35-40 dakika pişirdikten sonra çıkarıp biraz soğumasını bekleyin.

Kalıptan çıkardığınız keki dilimleyip servis edin.