GeriMakarna Tarifleri Patatesli haşhaşlı makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patatesli haşhaşlı makarna tarifi

Patatesli haşhaşlı makarna tarifi

Sofralarımızı süsleyen yapımı kolay olan makarnayı bir de patatesli ve haşhaşlı deneyin!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 4 dal taze yeşil soğan
  • 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı makarna suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Patatesli haşhaşlı makarna tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak makarnayı kaynayan tuzlu suda, 8-10 dakika haşlayın. Makarna suyundan yarım bardak ayırın ve makarnaları süzün. Tekrar tencereye koyup, üzerine zeytinyağını gezdirerek karıştırın.

Diğer yanda derin bir kabın içine haşlanmış patatesleri rendeleyip, yeşil soğanları, beyaz peyniri, haşhaşı ve ayırdığınız makarna suyunu da aktarıp, tuz ve karabiberini de ekleyerek iyice karıştırın.

Sıcak makarnaların üzerine, hazırladığınız bu harcı döküp, karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.