Patatesli çilav tarifi
Hiç patatesli pilav denemiş miydiniz? Bu tarifi çok seveceksiniz.
Yapımı için malzemeler
- 2 bardak uzun pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 5 adet patates
Patatesli çilav tarifi Nasıl yapılır?
Pirinci bol tuzlu suda bir saat kadar bekletin. Patatesleri incecik halka şeklinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin.
Büyükçe bir tencereye bol miktarda su koyun. İçine bir tatlı kaşığı tuz atın. Su kaynayınca suda bekletip yıkanmış pirinçleri suyun içine atın. 7-8 dakika makarna kaynatır gibi kaynatın. Soğuk suyun altında pirinçleri yıkayıp suyunun iyice süzülmesi için kenarda bekletin.
Tencereyi tereyağı ile iyice yağlayın. Dilimlenmiş patatesleri tencerenin alt kısmına ve kenarlarına yan yana sıralayın. Sıralanmış patateslerin üzerine tuz, karabiber atın. Haşlanmış pirinçlerin yarısını üzerine koyun. 2 kaşık tereyağını parça parça koyun. Pirincin diğer yarısını da koyup üstüne tereyağının gerisini ilave edin. 30-35 dakika pişirin. Tencereyi ters çevirip servis yapın.