Patates köftesi tarifi
Patates en fazla tüketilen sebzelerden. Kızartmadan haşlamaya her hali ayrı lezzetli. Patates köftesini de çok seveceksiniz. Bu nefis lezzeti hazırlarken patateslerin fazla haşlamamaya dikkat edin. Sadece ezilecek duruma gelmeleri yeterli olacaktır. Ayrıca köfteleri hazırladıktan sonra hemen kızartmayın. Bir süre buzdolabında dinlendirip kızartın. Ayrıca tercihe göre muskat baharatı da ekleyerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Peki patates köfte nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte favoriniz olacak patates köftesi tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 4 adet haşlanmış patates
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet yumurta
- 1 veya 1,5 su bardağı un
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Tuz
Patates köftesi tarifi Nasıl yapılır?
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun.
Ardından güzelce ezin.
Maydanozu ince ince kıyın.
Daha sonra ezdiğiniz patatesin üzerine yumurta, maydanoz, baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın.
Unu da azar azar ilave ederek yoğurun.
Yoğurduktan sonra elinizi hafifçe unlayın ve patatesli harçtan parçalar alın ve yuvarlayıp avucunuzun içinde biraz yassı şekil verin.
Patates köfteleri kızgın sıvı yağda kızartın.
Kızaran köfteleri kağıt havlu serili servis tabağına alın.
Afiyet olsun...