GeriÇorba Tarifleri Patates çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patates çorbası tarifi

Patates çorbası tarifi

Her şekilde çok lezzetli olan, her yemeğe çok yakışan patatesin çorbasını hiç denemiş miydiniz? Soğan ve pırasayla da bir araya gelerek hem bir lezzet bombasına hem de bir sağlık deposuna dönüşen patates çorbası, çok da doyurucu. Kolayca yapabileceğiniz patates çorbasını çocuk büyük herkes çok sevecek. İşte patates çorbası tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 adet patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet pırasa
  • 6 su bardağı et suyu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Patates çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı doğrayıp, hava ile temas ettiklerinde kararmamaları için su dolu bir kasenin içinde bekletin. Pırasaları ayıklayıp bir parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Kuru soğanın kabuklarını ayıklayıp, piyazlık doğrayın.

Derin bir tencerenin içinde sıvı yağı kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Kuru soğanlar pembeleşince içine doğranmış pırasaları ekleyip, sote etmeye devam edin. Son olarak içine suyunu süzdüğünüz kuşbaşı patatesleri, et suyunu, tuz ve karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatın.

Pişen çorbayı blender'la püre haline getirip, servis tabağına alın. Çorbanın üzerine kırmızı pul biber serpip, sıcak olarak servis edin.