GeriTavuk Yemeği Tarifleri Pastırmalı tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pastırmalı tavuk tarifi

Pastırmalı tavuk tarifi

Çemenin yoğun baharatı bu tavuk yemeğine ayrı bir lezzet katıyor.

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 tatlı kaşığı bal
  • 20-25 dilim pastırma
  • 9 adet hurma
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 7 çorba kaşığı soya sosu
  • 4-5 parça tavuk göğsü

Pastırmalı tavuk tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları zar büyüklüğünde doğrayın. Pastırmaları ve çekirdeği çıkarılmış hurmaları da tavuklarla aynı sayıda olacak şekilde doğrayın.

Başka bir yerde soya sosunu, balı, pastırmanın çemenini, çemen eriyene kadar iyice karıştırın. Tüm malzemeyi bu sosun içine ekleyerek bir süre dinlendirin.

Malzemelerin hepsini sırayla şişlere dizerek ızgarada pişirin.