Pastiç Tarifi (İzmir)
İzmir yöresine ait özel hamur işi türlerinden olan pastiç tarifi nasıl yapılır merak ediliyor. Özellikle beş çaylarında harika bir alternatif olan pastiç tarifi İzmir usulüne en yakın yapımı ile karşınızda...
Yapımı için malzemeler
Hamuru İçin ;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta beyazı (sarısını üzeri için ayırın)
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı un
İç Harcı İçin ;
- 1 paket kakaolu baton kek
- 1, 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı tarçın
Pastiç Tarifi (İzmir) Nasıl yapılır?
Hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
Unu kontrollü bir şekilde ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve üzeri kapalı 30 dakika dinlendirin.
İç malzemesi için keki elinizle ufalayın.
Ardından sütü ilave edip karıştırın.
En son fındık parçaları ve üzümü de ekleyip spatulayla karıştırmaya devam edin.
Kabaran hamuru tezgaha alıp 2 eşit parçaya bölün. Merdane yardımıyla kare şeklinde açın.
İç harcın yarısını her tarafına gelecek şekilde yaymaya özen gösterin.
Hamuru kenardan kalın olarak katlayın ve rulo şekli verin.
Rulo şeklini alan hamuru 4 parmak arayla kesin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürün.
En son çatalla çizik atıp susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.