GeriBalık Tarifleri Parmesan peynirli somon tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Parmesan peynirli somon tarifi

Parmesan peynirli somon tarifi

Balık ve süt ürünlerini çoğunlukla bir arada tüketmekten kaçınıyoruz ancak belli kurallara dikkat edildiğinde, bu ikiliyi bir araya getirmenin hiçbir zararı yok. Örneğin somon ve parmesan peynirini bir arada kullandığımız bu tarif. Somon filetoların üzerini kaplayacağınız parmesanlı sosun yemeğinize yapacağı katkıya siz bile inanamayacaksınız.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 adet küçük boy somon fileto ya da 1 adet bütün somon fileto
  • Yarım su bardağı kuru ekmek parçaları
  • Yarım su bardağı parmesan peyniri
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Parmesan peynirli somon tarifi Nasıl yapılır?

Ufak bir tavaya aldığınız tereyağını eritip altını kapatın. Parmesan, maydanoz, sarımsak, tuz, karabiber ve ekmeği ekleyerek iyice karıştırın.

Somonları yıkayıp kurulayın ve fırın kabına güzelce dizin. Tavada hazırladığınız karışımı somon filetoların üzerinde eşit bir şekilde ekleyin.

Önceden ısıttığınız fırında 10-15 dakika 200 derecede pişirin. Fırından aldıktan sonra isterseniz limon dilimleriyle servis edebilirsiniz.