GeriBalık Tarifleri Papaz yahnisi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Papaz yahnisi tarifi

Papaz yahnisi tarifi

Farklı lezzetleri denemek isteyenler için eşsiz bir tarif...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram balık
  • 2 baş kuru soğan
  • 1/2 bardak zeytinyağı
  • 1 kepçe üzüm sirkesi ya da 1 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Papaz yahnisi tarifi Nasıl yapılır?

Önce balıkları temizleyip tuzlayın. Balıklar küçükse bütün, büyükse doğrayarak kullanın. Soğanı bir tavada zeytinyağında kavurun. Üzerine bir kepçe sirke ve su koyup kaynatın. Kaynarken balıkları içine koyup güzelce pişirin.

Mümkünse kaya veya iskorpit balığı kullanın fakat isteğinize göre farklı balıklar tercih edebilirsiniz. İsteğe göre içine midye, karides ve benzeri deniz ürünlerinden de ilave edebilirsiniz.