GeriSebze Yemeği Tarifleri Pad Thai tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pad Thai tarifi

Pad Thai tarifi

Eğer Tayland mutfağını hala denemediyseniz kolay ve güzel bir tarif sizin için hemen aşağıda.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kase pirinç makarnası
  • Yarım çay kaşığı soya filizi
  • 1 yaprak beyaz lahana
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • 3 tatlı kaşığı dövülmüş yer fıstığı
  • 2 taze soğan
  • 4 kaşık sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 kaşık pirinç sirkesi

Pad Thai tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencerenin içine su doldurun ve suyu kaynatın. İçine pirinç makarnasını atın ve diriliğini çok kaybetmeyecek şekilde haşlayın.

Wok tavada yağı kızdırın. Daha sonra haşladığınız pirinç makarnasını tavaya dökün ve üzerine şekeri ilave edip tavada çevirin. Üzerine soya filizini ve kıydığınız lahanayı ekleyin ve çevirmeye devam edin. Koyduğunuz tüm malzemelerin diri kalmasına dikkat edin.

Üzerine yer fıstığını, pirinç sirkesini ve pul biberi ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak iri iri kıydığınız soğanı ekleyin ve karıştırın. Tüm malzemenin üstüne bir yumurta kırın ve karıştırmaya devam edin. Sıcak sıcak servis edin.