GeriMutfak Tüyoları Özbek pilavı tarifi ve malzemeleri : Evde kolay ve pratik Özbek pilavı nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Özbek pilavı tarifi ve malzemeleri : Evde kolay ve pratik Özbek pilavı nasıl yapılır?

Özbek pilavı tarifi ve malzemeleri : Evde kolay ve pratik Özbek pilavı nasıl yapılır?

Özbekistan’a ait meşhur yemeklerden olan Özbek pilavı tarifi son zamanlarda ülkemizde de sıklıkla tercih ediliyor. Özbek pilavı bulunduğu bölgede plov, polov ve aş gibi farklı isimlerle anılmaktadır. Özbek pilavını Özbekistan'ın tarihi kenti olan Buhara'da özel günler ve düğün sofralarında sunulmaktadır. Peki, Özbek pilavı tarifi ve malzemeleri : Evde kolay ve pratik Özbek pilavı nasıl yapılır?

Özbekistan'a özgü Özbek pilavı, özellikle Afyonkarahisar mutfağında sıkça karşımıza çıkan etli ve havuçlu bir pilavdır. Hem besleyici hem doyurucu bir tarif olan Özbek pilavı tek bir çeşit olarak bile öğünlerde tercih edilebilir. İç pilavı andıran Özbek pilavının özelliği içerisinde et ve havucun yer almasıdır. Peki, Özbek pilavı nasıl yapılır? İşte Özbek pilavı malzemeleri ve yapılışı

ÖZBEK PİLAVI MALZEMELERİ

• 500 g kuşbaşı kuzu eti (kemiksiz)
• 4 su bardağı su
• 2,5 tatlı kaşığı tuz
• 1 orta boy soğan
• 2 orta boy havuç
• 6 yemek kaşığı margarin
• 2 su bardağı pirinç
• 2 tatlı kaşığı karabiber

ÖZBEK PİLAVI NASIL YAPILIR?

Et kısık ateşte kendi suyu ile yaklaşık 40 dakika pişirilir.

Daha sonra su ve yarım tatlı kaşığı tuz eklenir, yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilmeye devam edilir.

Bu arada soğan küçük küçük; havuç kibrit çöpü şeklinde doğranarak yağda, kısık ateşte ara sıra karıştırılarak kavrulur. Et, suyunu çekince havuç karışımına eklenir.

Bir kaç kez çevrilir ve tencerenin dibine yayılır.

Üzerine pirinç, 500 ml su ve tuz eklenerek kaynamaya bırakılır. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirilir.

Karabiber serpilir ve üzerine peçete konup 20 dakika dinlendirilir.

False