GeriBörek Tarifleri Otlu tepsi böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Otlu tepsi böreği tarifi

Otlu tepsi böreği tarifi

Muğla mutfağından çok beğeneceğiniz bir tarifimiz var: Otlu tepsi böreği. Kahvaltılarınızın ve çay saatlerinizin baş tacı haline gelecek bu nefis böreğin tadına doyamayacaksınız. Enfes otlu tepsi böreğini keşfetmek isterseniz, işte malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar su
  • Tuz

İç harcı için:

  • 500 gram ıspanak veya pazı
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 250 gram çökelek peyniri
  • 2 su bardağı zeytinyağı

Otlu tepsi böreği tarifi Nasıl yapılır?

Un, sıvı yağ, su ve tuz ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

Hamuru yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirip 22 bezeye ayırın.

Her bezeyi ince olacak şekilde açın.

11 tane yufkanın arasına zeytinyağı sürerek fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerine hazırladığınız iç malzemeyi yayın.

Kalan 11 yufkayı da iç harcın üzerine aralarını yağlayarak yerleştirin.

Böreğinizi kare şeklinde kesip üzerine zeytinyağı ve yumurta sarısı sürüp fırına verin.

Fırında 40-45 dakika üstü kızarana kadar pişirin.

Sıcak servis edin.

Afiyet olsun...