GeriEt Yemeği Tarifleri Osso buco tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Osso buco tarifi

Osso buco tarifi

Osso bucco, İtalyan mutfağına ait nefis bir lezzet. Osobuko, dana inciğin çeşitli sebzelerle pişirilmesiyle hazırlanıyor. Lokum gibi pişen yumuşacık etin lezzetine doyum olmuyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı buna değer. Eğer evde denemek isterseniz, Osso bucco tarifini ve malzeme listesini sizin derledik. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet dana incik
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kereviz sapı
  • 1 adet havuç
  • 2-3 adet domates
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2-3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sulandırılmış sirke
  • 1 dal biberiye
  • 1 adet defne yaprağı
  • Sıvı yağ

Osso buco tarifi Nasıl yapılır?

İnciklere tuz ve karabiber serpin.

Un ve tuzu bir kasede karıştırın.

Ardndan incikleri tuzlu una güzelce bulayın

Sıvı yağı tencerede ısıtın ve eti mühürleyin.

Soğan, havuç ve kereviz sapını yemeklik doğrayın ve eti mühürlediğiniz yağda güzelce soteleyin.

Üzerine salçayı ekleyerek kavurun.

Ardından Sirkeli suyu da ilave edip çektirene kadar pişirin.

Sosun suyu çekilince küp küp doğranmış domatesi de ekleyin.

10 dakika daha pişirip defne yaprağını ve sarımsağı da ilave edin.

Eti tencereye alın ve kapağı kapalı halde kısık ateşte 1 saat kadar pişirin.

Kekik ve biberiye ilave edip 1 saat daha aynı şekilde pişirmeye devam edin.

Pişen etleri tencereden alın.

Kekik, biberiye ve defne yaprağını da çıkardığınız sosu el blender’ı ile pürüzsüz bir kıvama getirin.

Etleri yeniden tencereye koyup yarım saat daha pişirdikten sonra servis edin.

Afiyet olsun...