GeriBalık Tarifleri Nohutlu karides tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nohutlu karides tarifi

Nohutlu karides tarifi

Farklı tatlar denemeyi sevenler için harika bir lezzet...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 12 adet jumbo karides
  • 20 adet küçük karides
  • 2 bardak yoğurt
  • 2 diş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Tane karabiber
  • Tuz

Nohutlu karides tarifi Nasıl yapılır?

Nohutları geceden ıslatın. Sabah suyunu döküp üstünü kapatacak kadar su koyun. Karabiber ve tuz atıp, kısık ateşte haşlayın. Sarımsak ekleyip, suyuyla birlikte blender'da ezin. Servis tabağına yayın. Karidesleri yıkayın. Kaynayan suya sirkeyle birlikte atıp 10 dakika kaynatın. Kabuklarını soyup, orta kısımlarındaki siyah kısımlarını çıkarın. Sonra karidesleri tavaya koyun. Tereyağı, ketçap, limon suyu ve tuz atın, üstünü kapatıp, iki taraflı kızartın. Yağdan aldığınız karidesleri hazırladığınız nohut püresinin üzerine yerleştirin. Tane biberler ve zeytinyağıyla süsleyip servis yapın.